Kortspillet Fisk

Alle kan være med til et spil Fisk. Fisk regler er nemme og let tilgængelige, også for børn. Kortspillet Fisk er en et klassisk kortspil, som mange har spillet både som barn og voksen. Det er et spil, der gerne spilles i afslappede rammer, og er meget nemt, også for små børn, der gerne vil hygge sig med forældre eller bedsteforældre omkring spillebordet en hyggelig eftermiddag. Man kan altid spille Fisk sammen med venner og familie, med et klassisk spil kort, eller online sammen med andre, der synes spillet er sjovt. 

I Fisk skal du bruge dit overblik og din hukommelse, når du skal spørge andre medspillere, om de har de kort, du mangler. Det gælder om at få flest stik ved at fiske kort fra andre spillere.  

Måske har du brug for at genopfriske reglerne til Fisk? Så kan du læse videre her. 

Spillet Fisk – hvad går det ud på?

I skal bruge dette for at spille Fisk:

  • Et sæt kort på 52 kort
  • Mellem 2-6 deltagere
  • Godt humør

I spillet Fisk handler det om at få så mange stik som muligt. Et stik består af fire ens. Jokere kan ikke bruges i spillet. 

Kortbunken blandes, og I får alle 7 kort, hvis I er 2-3 deltagere. Hvis I er flere, får I 5-7 kort. Herefter spredes resten af kortene i en ??sø? på bordet, med billedsiden nedad.  

Hvordan spiller man fisk?

Når alle har fået kort, og ??søen?, hvor I skal fiske kort, er parat, går spillet igang. Den første spiller spørger nu medspilleren om han har det kort, som personen mangler for at få et stik på fire ens. Man kan f.eks. spørge: ??Har du nogle Damer?? 

Hvis medspilleren har damer, skal alle damer gives til spørgeren. Hvis ikke, så siger han ??FISK? og spørgeren skal nu fiske et kort fra søen, dvs. de kort der ligger spredt ud over bordet. Det handler naturligvis om at være ærlig, når man bliver spurgt om man har et kort eller ej. Fisk er ikke poker. 

Herefter går turen videre til den, der er blevet spurgt: Spilleren overtager turen og spørger en anden spiller. Man må helt selv bestemme, hvem man spørger. Turen fortsætter, så længe at man kan fiske kort fra andre spillere. 

Hvordan får man stik? Du kan lægge et stik ned, hver gang du får 4 ens. Det gælder samtidig om at holde øje med, hvilke kort dine medspillere spørger efter, så du kan opsnappe, om du skal spørge en anden efter de kort, du mangler. Der må dog kun spørges efter kort, man selv har på hånden – ellers er det snyd! 

Spillet fortsætter, til alle ??fisk? i søen på bordet er trukket. Vinderen af spillet er den med flest stik. 

Spil Fisk med de yngste i familien

Du kender det sikkert godt: Hvis du har spillet vendespil med børn, er de supergode til at huske hvilke brikker med billeder, der matcher hinanden. Mange granvoksne mænd og kvinder må f.eks. se sig slået af et børnehavebarn med superskarp hukommelse. 

Det samme gælder for Fisk spil: De yngste børn kan nemt lære de enkle regler, som går ud på at skaffe sig matchende kort, og med deres gode, unge hjerner huske meget bedre, hvem der har spurgt efter hvilke kort. Så når I skal spille Fisk, så er det en rigtig god idé at inddrage børn, også de yngste. 

Fisk kortspil kan spilles hvor som helst

Fordelen ved et kortspil som Fisk er at I nemt kan spille hvor som helst, når som helst. 

Et spil kort kan købes mange steder, f.eks. i supermarkedet, i boghandlen eller på en tankstation. 

Hvis du skal spille med børn, kan du f.eks. vælge spillekort med flotte billeder og med figurer, som børn kender og elsker, det kunne f.eks. være med Harry Potter, Frost eller Paw Patrol. 

Det kræver bare et spil kort at komme igang med en hyggelig stund, hvor I spiller Fisk. I kan f.eks. hygge jer med et spil Fisk i sommerhuset, på togturen, i flyveren eller derhjemme, når vejret ikke er til udendørs aktiviteter. 

Fordelen ved et kortspil er også at det er nemt at tage med i tasken, så I kan spille Fisk og andre sjove kortspil, f.eks. på ferie i udlandet. 

Kortspil Fisk online

Hvis du er vild med at spille Fisk, kan du også få mange gode timer til at gå med at spille online. Der er flere hjemmesider, som tilbyder et kortspil fisk. Tag f.eks. en pause fra arbejdet og hyg dig med at spille Fisk online, eller på farten, når du trænger til et pusterum, der sætter et smil på læberne. 

Spørgsmål til kortspillet Fisk

Er du i tvivl om reglerne til Fisk? Så kan du læse tre spørgsmål og svar her:

Spørgsmål:

Hvad gør man, hvis man sidder uden kort på hånden, mens modstanderen har flere kort og der stadig er kort på bordet? Må personen uden kort trække fra bordet, eller er det personen med kort på hånden, der får de sidste stik?

Svar:

Personen uden kort må gerne trække et kort fra bunken og spille videre.

Men hvis der ikke er flere kort på bordet, er personen ude af spillet, til det slutter. 

Spørgsmål: 

Hvad gør man hvis man spørger, får kort fra modstanderen og kan lægge stik og ikke har flere kort på hånden? Må man så trække fra bunken og spørge igen?

Svar: 

Hvis en spiller ikke har flere kort på hånden, så trækker spilleren bare et enkelt kort fra bunken og er med igen.

Spørgsmål:

Hvis en spiller ikke har flere kort på hånden og der ikke er flere kort i søen, hvad gør man så?

Svar:

Så sidder spilleren bare og venter på, at de andre bliver færdige.