Blackjack

Hvordan spiller man blackjack?

Blackjack er et populært casino spil, hvor du (og de andre spillere) spiller mod dealeren. Det adskiller sig dermed fra eksempelvis poker, hvor du spiller mod andre spillere ?? og så er det nemt at lære.

Her kan du læse lidt mere om reglerne, og når du har styr på dem, kan du spille blackjack online her.

Vil du gerne spille mod en rigtig dealer frem for en computer, kan du også prøve live blackjack.

Sådan spiller du blackjack

Når du skal spille blackjack starter spillet ved, at alle spillere lægger en indsats. Derefter får alle spillere to kort med billedsiden opad. Dealeren modtager også to kort, men hvor kun det ene har billedsiden opad ?? det andet kort forbliver lukket for nu.

Dernæst gælder det om at slå dealeren. Det kan gøres ved, at du har en hånd ?? det vil sige dine kort) med en højere værdi end dealerens hånd, så længe værdien ikke overstiger 21 samlet. Du kan også vinde ved at du har en hånd, der er mindre end 22, såfremt dealerens hånd er over 21.

Når du har fået dine kort, skal du vælge, hvad du vil gøre. Du kan gøre følgende:

Stand ?? stå

Her vælger du at stoppe på den værdi, dine kort har. Du kan dermed ikke få flere kort, og du skal vente og se, om du kan slå dealeren.

Hit ?? træk kort

Du vælger at få tildelt flere kort af dealeren for at se, om du kan hæve værdien af dine kort og komme tættere på 21. Ramemer du 21, får du blackjack ?? men du kan også risikere at ramme mere end 21, så går du ?bust? og taber.

Split ?? split dine kort op

Har du to kort af samme værdi, kan du vælge at splitte dem op og dermed spille separat på begge kort. Det giver dig mulighed for at vinde to gange i en spilrunde, men det kræver overvejelser og omhu, da det ikke altid er en fordel at splitte op.

Double ?? fordoble

Hvis du får 9, 10 eller 11, kan du vælge at fordoble din indsats og modtage et ekstra kort. Når du har fået det ekstra kort, laver du automatisk en ?stand? og kan altså ikke modtage flere kort.

Insurance ?? forsikring

Er dealerens første kort et es, kan du i nogle spilvarianter satse halvdelen af din oprindelige indsats og få odds 2:1, hvilket betyder at du kan blive betalt tilbage, hvis dealeren laver blackjack. Så ender du op med dit oprindelige indskud igen, og det er så at sige en forsikring. Rammer dealeren ikke blackjack, vil du tabe din købte forsikring.

Surrender – overgivelse

I nogle spil har du mulighed for at slutte din hånd med det samme ved at give afkald på halvdelen af din indsats. Det er dog kun muligt inden du trækker et kort mere.

Vind i blackjack

For at vinde i Blackjack skal du have en bedre hånd end dealeren. Du skal komme så tæt på 21 som muligt, uden at komme over. Din gevinst vurderes ud fra, hvad du har vundet med.

  • En vindende hånd (højere værdi end dealeren) giver dig pengene tilbage fordoblet, altså 1:2.
  • Blackjack (et es med 10 eller et billedkort) giver dig din indsat 2.5 x igen.
  • Push er hvis du og dealeren opnår samme værdi på jeres kort. Dermed vinder ingen, og du får din indsats tilbage igen.