Bezzerwizzer

Er du en rigtig ??bezzerwizzer? med hovedet fuldt af paratviden? Så er Bezzerwizzer spil lige noget for dig og dine quiz-glade venner. Bezzerwizzer er et af de mest populære brætspil og appellerer til spillere uanset alder og forudsætninger. Spillet findes i flere udgaver, som passer til enhver smag. 

Bezzerwizzer spil – hvordan startede det?

Bezzerwizzer er en række danske quiz-spil, opfundet af Jesper Bülow, der grundlagde firmaet bag Bezzerwizzer i 2006. 

Skaberne af Bezzerwizzerhar en passion for viden, nysgerrighed og leg, og har indtil 2019 solgt over 3 mio. spil i mere end 10 lande. Holdet bag Bezzerwizzer holder til i København og udvikler løbende spilkoncepter i tæt kontakt til spillets forfattere, forhandlere og spillere.

Hvad koster spillene? Bezzerwizzer pris er ganske rimelig: Et spil i en ældre variant koster ca. 350 kr, mens de nyeste spil koster ca. 430 kr. 

Bezzerwizzer – hvad går det ud på?

Bezzerwizzer et meget socialt spil, hvor du skal have din paratviden i spil – og samtidig drille modstanderne lidt. Et spil Bezzerwizzer får konkurrencelysten op i selv det blideste lam – hvem vil ikke gerne vinde et spil Bezzerwizzer Original og flekse sit intellekt?

Du bliver i Bezzerwizzer udfordret på flere måder: 

 • Din paratviden bliver testet indenfor flere kategorier. 
 • Du skal spille taktisk og satse på at du kan svare rigtigt på spørgsmålene, og nå i mål på brættet, inden det modsatte hold. 
 • Du skal samarbejde med en makker og finde det rigtige svar.

Hvor mange kan spille Bezzerwizzer? Bezzerwizzer kan spilles af 2 til 4 hold, med en eller flere spillere på hvert hold. Spillet er sjovt og udfordrende på den gode måde, uanset om I dyster med få eller flere hold. 

Se også det populære spil, Vildkatten.

Bezzerwizzer regler

Bezzerwizzers regler kan variere fra spil til spil, men grundlæggende foregår reglerne sådan:

Når spillet starter, får det startende hold et spørgsmål. Hvis holdet svarer rigtigt, får det point. Så går turen videre til næste hold, og sådan fortsætter spillet, indtil et hold har vundet.

I Bezzerwizzer Original og Familie er der f.eks. en spilleplade, og det gælder om at få sin spillebrik først i mål. I andre spiludgaver føres der point på en blok.

Spørgsmålene i spillet er opdelt i 10-20 forskellige emner. Du kan f.eks få spørgsmål bl.a. indenfor kategorierne:

 • Arkitektur
 • Mad og Drikke
 • Naturvidenskab
 • Samfund
 • Sport
 • Sprog
 • TV & Radio
 • Underholdning
 • Tradition og Tro 

Når man spiller, har man mulighed for at vælge mellem kategorier, så man får flest point for de emner, som man er god til. 

Smid en Bezzerwizzer

Der er også mulighed for at smide en Bezzerwizzer-brik, som tegn på at man kan svare på spørgsmålet til det andet hold. Du og dine holdkammerater kan derfor score ekstra point, og endda være bedrevidende og klogere end modstanderholdet. 

Smid en ZWAP

Bezzerwizzer handler også om taktik. Hvert hold får en Zwap-brik, som de kan bruge til at drille de andre spillere ved at stjæle deres yndlingskategorier. Det er en god ide at holde lidt øje med hvilke kategorier, der er modstandernes yndlings, og derefter snuppe dem fra modstanderne. Da modstanderne også har en Zwap, kan det samme ske for dit hold – så pas på, og brug brikken i det rigtige øjeblik. 

Bezzerwizzer kategorier

Der findes mange varianter af spillet, så der er flere muligheder for at vælge et spil, som passer til dig og dine medspillere. Hvilket skal du vælge? Læs videre og bliv klogere på Bezzerwizzer varianter her:

1. Bezzerwizzer Original

Hvis du ikke kender det klassiske Bezzerwizzer Original, med hele 5.000 spørgsmål, så kan det klart anbefales at starte med. I spillet kan du drille dine modstandere ved at svare på deres spørgsmål, eller måske stjæle deres yndlingskategorier. Husk at du pludselig selv kan få igen med samme mønt! 

Du og din makker bestemmer, hvilke spørgsmålskategorier der skal tælle meget og dermed få dig mange felter frem på pladen ?? og omvendt.

I skal bruge både paratviden, taktik og ikke mindst hjerneceller. Alt sammen afgør, hvem der vinder – i Bezzerwizzer Original er der tusindvis af skarpe spørgsmål, og mange timers underholdning til jer der elsker at quizze. 

2. Bezzerwizzer Familie

I Bezzerwizzer Familie skal forældre og børn kæmpe mod hinanden i alverdens paratviden – hvem er skarpest? Mor og far eller de søde små pus?

Der er 2.400 spørgsmål og timevis af spændende quiz og underholdning. 

Spørgsmålene er lavet, så børn og voksne får spørgsmål på forskelligt niveau, i form af en ledetråd, som kun er til børnene. Så de voksne må spænde hjelmen og svare uden hjælp – det er vel kun retfærdigt? 

3. Bezzerwizzer Ord – en ny udgave Bezzerwizzer

Det nyeste spil i serien af quiz Bezzerwizzer er Bezzerwizzer Ord. Spillet viser sig fra en ny side, i dette spil skal du lege med bogstaver og quizze om alle de fantastiske og finurlige ord og udtryk, vi bruger i flæng hver dag.

4. Bezzerwizzer Bricks – Verdensmål

Verden har en plan: De 17 verdensmål. I spillet skal I quizze om Verdensmålene, og planerne om at afskaffe ekstrem fattigdom, mindske ulighed og bekæmpe klimaforandringer. Bliv klogere på verdens udfordringer i spillet Bezzerwizzer Bricks – Verdensmål. Spillet indeholder 60 spørgsmål.