Hint spillet

Er du god til at tegne, nynne og mime? Så skal du prøve Hint brætspil, som prøver din evne til at udtrykke et ord eller begreb med kropssprog, mimik, tale og sang.  

F.eks. skal du mime, tegne, nynne og tale om alle mulige ting og begreber. Kan du f.eks. tegne blodsugende arter? Eller nynne danske hits fra 90´erne? Tale om lande, der forsvandt? Eller kan du kaste dig ud i at mime berømte bygningsværker?

I selskabsspillet Hint skal dine holdkammerater gætte, hvad du prøver at fortælle dem.

Hint regler har en ekstra udfordring: Dine holdkammerater må ikke gætte det ??forbudte ord?, som står på kortet. Hvis dine holdkammerater gætter det forbudte ord, får dit hold minuspoint. 

Et eksempel: Du skal f.eks. mime forskellige typer ekstremt vejr: På kortet står der de rigtige ord, der giver point:

Skybrud

Torden 

Tornado

Hedebølge

Og på kortet står der også det forbudte ord: 

Orkan

Hvis holdet gætter på ordet ??orkan?, får I minuspoint. Så udfordringen til dig er at mime vejrtyperne, så holdkammeraterne ikke kommer på at gætte ordet ??orkan?. 

Når I skal gætte hinandens ord, så gælder det også om at være hurtig, for når timeglasset rinder ud, slutter gættelegen. I har 90 sekunder til at gætte så mange ord, som muligt. 

Du skal sætte gang i dine evner for at mime, nynne, tale og tegne, for jo bedre du er til at give hints som dine venner kan gætte på, jo større er chancerne for, at dit hold vinder Hint. Spil Hint, og find ud af, om dine venner fatter et hint. 

Hint er et populært spil, lavet af folkene bag Bezzerwizzer, og brætspil Hint blev nomineret til ?rets Voksenspil 2014 af Legetøjsbranchens Fællesråd. Hint er anerkendt for at være et spændende og sjovt quizspil, som aktiverer alle der deltager. 

Spillet kan spilles fra 4 spillere og opefter. Alderen er fra 15 år. Et spil Hint har en spilletid ca. 45 min.

Hint spil udgaver

Hint hvid

Hint Hvid er det originale spil, der udkom i 2014. Her handler udfordringen bl.a. om at tegne, tale og nynne. Med mere end 500 spillekort og enkle spillemetoder er det nemt og hurtigt at komme igang med et hyggeligt spil Hint. 

Hint spil rød

Det røde Hint spil er efterfølgeren, som udkom i 2017. Forskellen på de to Hint brætspil findes i kategorierne i spillet. I det røde hint kan du vælge at bruge figurer og lyde, i stedet for at tegne og nynne. I spillet skal du bl.a. prøve at lyde som hårde hvidevarer, eller få figurer til at ligne menneskets organer. 

Undervejs skal du også mime og tale om alverdens ting, på de 600 nye hint kort i spillet. F.eks. kan I trække kort med overskrifterne: ?Typiske tatoveringer?, ?ting man kan træde på i gaden? og ?store opfindelser?. Dine holdkammerater skal holde øje med dine hints, for der er altid noget, de ikke må gætte på. 

Spillet er for 4 eller flere spillere, fra 15 år og opefter. 

Hint Junior

Børn under 15 år kan også være med til Hint, med det nyeste spil i Hint-serien, Hint Junior. Kategorierne er de samme som i det almindelige Hint: 

Mime, Tegne, Lyde og Tale. 

Derudover er der en ekstra særlig Emoji-disciplin. Spillets forløb er det samme som i brætspil Hint Hvid og Hint Rød: Du skal få dine medspillere til at gætte så mange ord som muligt, inden tiden er gået. Og der er naturligvis også et forbudt ord, som de gerne skal undgå. I spillet, der indeholder 400 kort, er der f.eks. følgende opgaver: 

Kan du mime computerspil?

Kan du tegne madder fra madpakken?

Kan du tale om lande med mange bjerge?

Kan du bruge hint emojier til at hinte fabeldyr?

Kan du lyde som dyr, der starter med ??sø???

Hint regler

Hint spilleregler er nemme at gå til, spillet tager ikke lang tid at stille op, og det er nemt at gå igang med. 

Når I starter spillet, ses der tre kategorier på bordet. Du skal vælge en kategori og måde at formidle kategorien på. Det kan være ved at mime, tegne, tale eller nynne. 

På bagsiden af alle kort finder du seks ord. Du skal nu på 90 sekunder give nok hints til, at dine medspillere kan gætte de 5 ord, som giver pluspoints. 

Gætter dine holdkammerater rigtig på disse 5 ord får I point. I kan få op til 5 point. 

Der er også et forbudt kort på kortet, som giver minuspoint. Hvis dine holdkammerater gætter på dette ord slutter turen, og I får et minuspoint. Så det er din opgave at sørge for, at dine medspillere ikke nævner ordet. 

I kan også få ekstra point, hvis I vælger det kort, som ligger ud for feltet, hvor der står +1. Efter hver runde, lægges kortet væk og I skal dreje på hjulet til næste pil i urets retning. Så lægger I et nyt kort ud for pilen. Herefter går turen til det næste hold.

Når I scorer point, så flyttes jeres holdbrik på spillepladen. Spillereglerne ændres, når I kommer til de blå felter på spillepladen. Nu må holdet ikke længere selv bestemme, hvilke af de tre kategorikort, som ligger på spillepladen, de vil vælge. Det gør modstanderholdet. 

Spillereglerne er opbygget simpelt, så man kan blot begynde at spille ved at følge de 7 trin, som er beskrevet. Herved undgår man at bruge den første tid på at læse spillereglerne, og man kommer hurtigt igang med det sjove – at spille spillet.

Sådan vinder I spillet Hint

Holdet, der først når frem til målfeltet, vinder spillet. 

Begge hold skal dog have lige antal ture, så spillet kan godt slutte med, at begge hold når målfeltet samtidig. Så trækker hvert hold et kort og scorer point efter de normale regler, og modstanderen må stadig komme med et afsluttende gæt. Holdet, der får flest point, vinder. I tilfælde af uafgjort gentages kortrækningen, indtil der er fundet et vinderhold. 

Køb Hint

Søger du Hint spil tilbud? Hvis du skal finde Hint tilbud, kan du holde øje med tilbud i boghandler eller større supermarkeder. Du kan også søge efter Hint pris online, hvor webshops jævnligt giver gode tilbud på spillet. 

Hint pris varierer, f.eks. kan du købe Hint Hvid og Hint Rød fra ca. 265 kr og opefter, mens Hint Junior koster fra ca. 249 kr og opefter.